Прес-центр

Екологія
25 лютого 2021, 07:08
Відтепер поскаржитись на забруднення довкілля в Україні можна за допомогою чат-бота

SaveEcoBot з'явився в нашій країні у 2018 році та дозволяє в режимі реального часу отримувати наступну інформацію:

  • дані про рівень забруднення повітря за потрібною геолокацією;
  • дані щодо дозвільних документів на забруднення, планованої діяльності на підприємствах-забруднювачах;
  • дані про забруднювачів-боржників, перевірки на підприємствах, суми, сплачені підприємствами через шкоду навколишньому середовищу.

Минулого тижня ГО «SaveDnipro» анонсували оновлений функціонал додатку. За словами Артема Романюкова, директора з розвитку ГО «SaveDnipro», відтепер за допомогою еко-бота можна поскаржитись на будь-яке забруднення, зокрема, води, ґрунту, повітря, рівня відходів та навіть на шум.

Як до цього зазначав заступник міністра охорони навколишнього середовища і природних ресурсів з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Руслан Стрілець, велика кількість скарг щодо екологічних порушень в Україні не розглядаються, тому що були оформлені неналежним чином.

SaveEcoBot виключає таку можливість, адже він автоматично формує скаргу в потрібній формі та відправляє її до відповідного органу. Скаргу можна подати до Державної екологічної інспекції, Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів або до органів місцевої влади. Для пошуку забруднювача чат-бот використовує відкриті дані з реєстрів і онлайн-наборів по геолокації.

Поділитися