Прес-центр

Курйоз
26 травня 2021, 06:00
В Італії водія заарештували через те, що той керував автівкою, офіційно бувши незрячим

Курйозний випадок трапився в італійському місті Кротоні, де 67-річний чоловік, впевнено керуючий автомобілем, був зупинений поліцією для перевірки документів. Одразу після цього його заарештували, адже згідно із документами, той мав бути «повністю сліпим» та навіть отримував з цього приводу соціальну допомогу.

Як виявилося, італійська фінансова поліція давно виявила шахрая в рамках загальнонаціонального розслідування, яке стосувалося перевірки всіх одержувачів допомоги по інвалідності за зором.

Чоловік попався через нове водійське посвідчення. За даними Управління дорожнього руху, за декілька місяців до цього він звернувся до них для заміни документу. Відеокамери відомства зафіксували, як літній шахрай впевнено сідає за кермо свого автомобіля, виїжджає зі стоянки та прямує по своїх справах.

Як з’ясували правоохоронці, протягом понад десяти років чоловік отримував від держави соціальну допомогу як інвалід за зором. Загалом за цей час він незаконно отримав 160 тисяч євро. Італійський суд вже розпорядився заарештувати його майно на цю суму, однак, яким буде остаточне покарання – дізнаємось трохи згодом.

Поділитися