Прес-центр

Екологія
29 грудня 2020, 07:02
У Німеччині через позов екологів зупинили будівництво заводу Tesla

Німецький суд постановив компанії Tesla призупинити будівництво заводу поблизу Берліна. На першому в Європі підприємстві компанії з виробництва електромобілів планувалося виробляти електричні автівки та акумулятори до них.

Про це повідомляє новинний портал ВВС. Позов проти Tesla подали місцеві екологи зі Спілки охорони довкілля та біологічного різноманіття і представники Зеленої ліги. Позивачі вважають, що будівництво зашкодить місцевій фауні. Зокрема, буде знищене середовище проживання видів, що знаходяться під охороною (наприклад, прудкі ящірки та мідянки).

Суд став на їх сторону і постановив призупинити діяльність на території будівництва, зокрема, вирубку лісу, до результатів подальших перевірок. Наразі представники Tesla не прокоментували це рішення суду. Однак, воно не є остаточним.

«Навіть Tesla не зможе собі дозволити стояти над законом», — прокоментував рішення суду Гервіг Машер, керівник Зеленої ліги.

Нагадаємо, що про плани будівництва поблизу Берліна глава компанії Tesla Ілон Маск заявив минулого року. За його словами, початок роботи заводу планувався на літо 2021 року. Планувалося виготовляти 150 тисяч автомобілів щорічно з перспективою збільшення показнику до 500 тисяч.

Поділитися