Прес-центр

Екологія
30 березня 2021, 05:55
Міста по всьому світу приєдналися до “Години Землі”

Цього року екологічний захід було присвячено зв'язку між негативним впливом людини на навколишнє середовище та спалахами хвороб, серед яких і пандемія COVID-19. У суботу ввечері міста по всьому світу символічно вимикали освітлення всюди, навіть на відомих пам'ятках та культурних об'єктах.

Зокрема, у Лондоні погасили будівлю парламенту, Лондонське око, хмарочос «Осколок» та неонові вивіски площі Пікаділлі. У Парижі поступово потемніла Ейфелева вежа, однак небагато людей могли б це побачити. Річ у тім, що кожного дня з сьомої вечора в країні діє комендантська година, а вежа закрита для відвідувачів з минулої осені. У Римі погасили Колізей, а Берлін вимкнув освітлення на Бранденбурзьких воротах.

В Азії захід почався з початком ночі, коли потемніли обриси мегаполісів від Сінгапуру до Гонконгу. У столиці Південної Кореї, місті Сеулі, погасли історичні ворота Намдемун. А в Таїланді великий торговий центр CentralWorld в Бангкоку відраховував до 20:30, перш ніж його зовнішні скляні вітрини погасли, хоча всередині все працювало у звичайному режимі.

Після Європи та Азії Година Землі досягла Америки з Емпайр-Стейт-Білдінг в Нью-Йорку, Обеліском у Буенос-Айресі та Музеєм завтрашнього дня в Ріо-де-Жанейро, які також погасили.

Цього року організатори заходу наголосили, що людська діяльність, така як повсюдне вирубування лісів, руйнування ареалів проживання тварин і зміни клімату, сприяє зростанню кількості хвороб. За їх словами, відсутність об’єднаних зусиль та боротьби з негативним впливом на довкілля може призвести до нових пандемій та інших непоправних наслідків.

«Наразі з’являється все більше свідчень того, що природа знаходиться у вільному падінні. Серед них можна назвати, зокрема, скорочення популяцій запилювачів, зменшення кількості риби у морях та річках, зникнення лісів та суцільну втрату біорізноманіття», — зазначив Марко Ламбертіні, генеральний директор Всесвітнього фонду дикої природи. «Захист природи — наша загальна відповідальність, адже бездіяльність лише збільшує нашу вразливість перед хворобами, посилює кліматичну кризу та загрожує нашій продовольчій безпеці».

Поділитися