Прес-центр

Екологія
22 грудня 2020, 06:04
Cуд призупинив діяльність Харківського коксового заводу через шкідливі викиди

Харківський окружний адміністративний суд задовольнив позов Державної екологічної інспекції та зобов'язав ТОВ «Коксовий завод «Новомет» тимчасово зупинити діяльність підприємства з виробництва коксу та кам’яновугільної смоли. Про це повідомила пресслужба Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України.

«Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. Якщо таку скаргу не буде подано протягом тридцяти днів з дня його проголошення», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що Державна екологічна інспекція у Харківській області у вересні цього року здійснила позапланову перевірку діяльності ТОВ «Коксовий завод «Новомет». Інспектори встановили, що підприємство здійснювало викиди в атмосферне повітря без дозвільних документів.

За результатами перевірки було нараховано збитки у розмірі понад 3,6 млн гривень, притягнуто до адміністративної відповідальності посадових осіб та винесено відповідні приписи.

Того ж місяця ДЕІ подано позовну заяву до Харківського окружного адміністративного суду про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю), з метою припинення незаконної господарської діяльності підприємства.

Тим часом в Харкові регулярно проходять акції протесту проти діяльності коксового заводу. Активісти та громада виходять з плакатами "Стоп екоцид", "Харків проти коксохіму", "Припиніть нас труїти" і вимагають закриття заводу.

Поділитися