Прес-центр

Екологія
15 квітня 2021, 05:55
15 квітня – день екологічних знань

Щороку у середині квітня майже весь світ відзначає День екологічних знань, започаткований 1992 року на Конференції ООН у Ріо-де-Жанейро. На цьому заході учасники говорили про важливу роль екологічної освіти задля захисту навколишнього середовища, сталого розвитку та добробуту людства. Україна долучилася до ініціативи 1996 року завдяки громадським природоохоронним організаціям.

Основною метою Дня екологічних знань є поширення екологічної обізнаності серед громадян, надання прозорої інформації про стан екологічної безпеки та довкілля, виховання у дітей та дорослих екологічно-свідомого мислення.

Наразі неможливо переоцінити важливість екологічної освіти. Формування екологічної культури та дбайливого ставлення до навколишнього середовища – запорука безпечного майбутнього для всього світу. День екологічних знань привертає до цього увагу і тому має значення для кожного з нас. Адже лише від наших зважених, свідомих та правильних діянь на користь довкілля залежить безпечне життя на нашій планеті.

Опікуючись вихованням екологічної культури сьогодні – дбаємо про здоров’я та добробут майбутніх поколінь!

Поділитися